Českosaské Švýcarsko skvělá parta fotografů

Blog

Českosaské Švýcarsko je vždy na konci října cílem naší fotoexpedice po Česku. Skvělá parta je vždy základem pro případy, kdy se počasí nepovede, ale když se vše zadaří, odvezete si skvělé fotografie.

Českosaské Švýcarsko

Na přelomu října jsme opakovali stejný koncept, jako každý rok (jezdíme fotografovat do Českosaského Švýcarska od roku 2011), ale fotokurz jsem chtěl jako lektor zpestřit o lokalitu Panské skály, protože celý týden se předpověď přikláněla k jasnému počasí bez oblačnosti. Ovšem, co si hydrometeorologové nevymyslí na fotografy…

Všechno bylo jinak, v oblasti Jetřichovic jasno, Vysoká Lípa mlha, Panská skála mlha… až na pár minut, kdy se vynořila a nechala se ovanout světlem slunce.

Českosaské Švýcarsko a vyhlídky

Samozřejmě jsme absolvovali sobotní focení na Křížovém vrchu, měli v plánu Chřibskou, náš kaštan a pochopitelně Mariinu a Wilhelminu vyhlídku. Zde je pár fotografií, která snad potěší oko fotografů, kteří tam byli nebo se tam chystají. Když se v květnu 2012 připojíte k nám, budeme rádi. Parta jsme veliká a do fotografování Českosaského Švýcarska zapálená.

Kdybyste chtěli fotit mlhy, můžete jet se mnou do italského Toskánska

Českosaské Švýcarsko
Českosaské Švýcarsko
Českosaské Švýcarsko
Českosaské Švýcarsko

Minout na žádné fotoexpedici do Českosaského Švýcarska nemůžeme ani Dolský mlýn, kde, jak pravil kolega-fotoexpedičník: „Bychom mohli strávit focením celý den“.

A na závěr jedno video z Jetřichovic, které – už za slunce – ukazuje, že se i fotograf hodně nachodí.