16x toskánské fotografie a umělá inteligence (AI)

Blog

Nechal jsem ze zajímavosti vygenerovat 10x toskánské fotografie a byl zvědavý, jak se s tím vypořádá umělá inteligence. Použil jsem nástroj umělé inteligence BING (Copilot), který používá model ChatGPT-3. Sice zatím neumí úplně počítat do pěti, ale pokrok tam můžeme vidět.

Model Copilot: https://copilot.microsoft.com/

Do Toskánska jezdím od roku 2008 pravidelně a tak mě zajímalo, jak si s mlhami, vlnami zeleného obilí poradí umělá inteligence s jazykovými modely. Vyzkoušel jsem Copilot společnosti Microsoft.

Mou ostatní tvorbu naleznete na kamin.photo

Do Toskánska cestujeme pravidelně, v květnu a září a říjnu

1. pokus jen východ Slunce a vlny

Zadání: vytvoř mi obrázek toskánské krajiny na jaře se zelenými poli, vychází slunce, vlny

2. pokus v popředí Belvedere

Zadání: vytvoř mi obrázek toskánské krajiny na jaře se zelenými poli, vychází slunce, vlny, na popředí Belvedere

3. pokus pětice fotografů

Zadání: vytvoř mi obrázek toskánské krajiny na jaře se zelenými poli, vychází slunce, vlny, na popředí Belvedere a kopec s 5 fotografy s postavenými stativy a batohy na zádech

4. pokus alej Cypřišů k tomu

Zadání: vytvoř mi obrázek toskánské krajiny na jaře se zelenými poli, vychází slunce, vlny pole, na popředí Belvedere a kopec s 5 fotografy s postavenými stativy a batohy na zádech, v údolí se válí mlha a fotografové mají před sebou alej Cypřišů

Sice AI neumí počítat, ale zatím výsledky nejsou špatné. Budu to sledovat a určitě chci vyzkoušet i další modely jako třeba ChatGPT-4 (Dall-E).